Teija Tönkyrä

Olen tyrnäväläinen koiraharrastaja Teija Tönkyrä. Kun hankin ensimmäisen shetlanninlammaskoirani Lennin 8 vuotta sitten, googletin pentukursseja ja löysin Koirakoulu Kisman, Tästä alkoi matkani koiraharrastusten pariin.

Lennin kanssa opettelimme yhdessä tekemistä. Kävimme pentukurssin ja tokon alkeita. Treenasimme kotona kaikkia erilaisia temppuja ja muita aktivointeja. Myöhemmin lähdimme mukaan rally-tokoon ja kävimme kokeissakin. Lennillä on rally-tokosta koulutustunnus RTK4

Luke tuli minulle kesällä 2017 Pentu- ja tokon alkeiskurssin jälkeen mietin, mitä me harrastaisimme. Ilmoittauduin rally-tokokurssille, mistä en tiennyt mitään, mutta kurssilla syttyi palava rakkaus lajiin. Matka ei ole ollut helppo, mutta olemme lähellä yhtä unelmaani, Lukellakin on rally-tokosta koulutustunnus RTK4 ja Luke valioitui FI RTVA 03/2023

Rally-toko harrastuksen myötä olen saanut rohkeuden toteuttaa unelmia. Kävin viime talvena arkitottelevaisuus koulutusohjaaja kurssin, mikä on viimeisä harjoitteluita vaille suoritettu. Toivottavasti saan tunneillani tartutettua ilon koiran kanssa yhdessä tekemiseen ja rakkauden rally-tokoon.

Lennin ja Luken oli keväällä 2022 aika saada ilopilleri-pikkuveli Naava. Naavan kanssa harrastan tokoa. Pääsimme Pohjois-pohjanamaan nuorten koirien tokorinkiin kahdeksi vuodeksi. Tavoitteena on päästä Naavan kanssa kokeisiin. Ja unohtamatta Herra HAvusta, joka on nyt puolivuotias sheltti. Havusenkin varalle on unelmia, mutta katsotaan mihin yhteinen tie meitä vie.