Kurssit

Koirakoulu Kisman kurssit

Koirakoulu Kisma tarjoaa seuraavanlaisia koulutuspalveluita, tarkemmat tiedot kurssin sisällöstä löydät ”kurssien sisältö” sivulta.

Huomioithan, että minulla ei ole ns. ongelmakoirakoulutusta. Kurssiryhmiin ei voida ottaa koiraa, joka ei tule toimeen toisten koirien kanssa ( halliolosuhteet) tai jos koirasi haukkuu koko ajan. Tällöin aiheutetaan turhaa häiriötä muille kurssilaisille ja heidän koirilleen. Tallainen koira tarvitsee yksilöllistä koulutusta, ja tarjontaa löytyy Oulun alueeltakin hyvin.

Pentukurssi on hyvä paikka aloittaa pennun ja nuoren koiran kanssa ne arjessa tarvittavat taidot. Pentukurssille kannattaa tulla heti, kun pentu on saanut ensimmäisen rokotteensa. Kun arkitottelevaisuus toimii, elämä koiran kanssa alkaa sujua mukavasti.

Pentukurssin jälkeen voi miettiä tokon alkeiskurssia. Siellä lähdemme harjoittelemaan erilaisia tottelevaisuuskokeissa olevia liikkeitä, joista on hyötyä myös arjessa. Eli sinun ei tarvitse olla kisatavoitteellinen osallistuaksesi alkeisryhmään.

Nose Work on hauska koiralle luontainen laji, eli hajutyöskentelyä. Tässä lajissa ei tarvitse osata tottelevaisuusjuttuja, kunhan koira on hihnan päässä hallinnassa. Hauskoja harjoitteita koiran nenälle, ja hyvää ja helppoa aktivointia.

Tokon alkeiskurssin jälkeen voi siirtyä Rally-tokon pariin. Tokon alkeiskurssille olemme opetelleet perustottelevaisuutta jo sen verran, että rally-tokon alkeiskurssilla pärjää hyvin. Ja sen myötä kun taidot kehittyvät, voi siirtyä kurssitasolta seuraavalle, aina mestariluokan (MES) oppeihin saakka.

Tokon alkeiskurssilta voi jatkaa myös itse tokon parissa. Alkeiskurssi on ollut monelle hyvä paikka käydä kahteen kertaan, jotta perusasiat alkavat sujumaan, ennen kuin jatkamme uusien ja vähän vaativimpien liikkeiden pariin. Tokossa erikoisvoittaja (EVL) on se korkein luokka.

Palveluskoirien tottelevaisuuskurssit on tarkoitettu lähinnä palveluskoira rotuisille, mutta myös teille, jotka haluatte suorittaa koiran kanssa BH kokeen (käyttäytymiskoe) BH/PK tottiskursseja järjestetään kysynnän mukaan, niitä ei ole joka jaksolla tarjolla.